Festsprell på alle kantar
Foto: Lisbeth Michelsen

Festsprell på alle kantar

– Samarbeid med lokale aktørar og kvalitetssterke familiearrangement står alltid sentralt for oss, seier programansvarleg Olav Øyehaug Opsvik for Dei nynorske festspela. Han håpar å sjå mange festglade born i Aasen-tunet og på andre festspelarenaer 7.–10. juni.

Fredag 8. juni blir det to familiearrangement med Silje Sirnes Winje, kjend frå NRK Super og Reiseradioen. I Aasen-tunet og ved Volda bygdetun framfører ho eigne songar, og håpar borna er klare for festsprell saman med henne.

– Vi gler oss til å delta på Dei nynorske festspela. Eg har høyrt mykje godt om denne festivalen og ser fram til å møte mange flotte ungar. Eg håper dei vil syngje, danse og hoppe saman med oss, seier Sirnes Winje.

Borna får også mange kjekke bokopplevingar når lesegledar Trond Strand kjem til Volda bygdetun. Laurdag treffer dei han att på Ørsta Stadion på stemne med Ørsta friidrettslag.

Festsprell på alle kantar
Vestrheim og Førland, Ryd foto

Festspelfrukost og arrangementa i sentrum på laurdagen er ein viktig tradisjon for Festspela. På Spinneriet i Volda kan dei minste gle seg til konsert med Heidi Marie Vestrheim og Roy Ole Førland. Dei har gjort stor suksess med forteljinga om knølkvalen Kai. Vi følgjer Kai og mamma gjennom havet, der han møter både ukjende fiskar, sjødyr og farlege spekkhoggarar. Vestrheim er kjend både som musikar og programleiar på mellom anna NRK Super.

I Ørsta sentrum blir det tog frå Amfi til gågata og festspelfrukost med musikkinnslag frå Ørsta mannskor og Ørsta Hornmusikk. Teiknar og illustratør Roar Hagen opnar Kunstgata, der lokale kunstnarar får stille ut bilete i butikkvindauge i gågata.

– Mange kunstnarar og variert kunst vil bli å sjå i gata i sommar. På Kunsthuset er det Festspelutstilling med Roar Hagen, og vi svært glade for at han vil stå for den offisielle opninga av kunstutstillingane i gågata. Vi trur dette blir ein kjekk laurdag føremiddag med song og musikk frå Hornmusikken og fleire kor, seier Lisbeth B. Myklebust i Volda og Ørsta kunstlag.

Festsprell på alle kantar
Kolerud, foto: Per Eide

I samarbeid med Nynorsksenteret blir det forfattarbesøk av Arnfinn Kolerud på Ørsta folkebibliotek. Han vil lese frå boka Snillionen, ei humoristisk forteljing om kor vanskeleg det er å vere styrtrik – og eit godt menneske. Kolerud vil også kome til scena på Austefjordhelg.

Søndagen håpar vi på fint vêr og ein kjekk tur for store og små til Høgetua. Det blir levande lydsti med instrument-skattejakt for dei minste og høgtlesing frå boka Ei kjedeleg bok av Vegard Markhus etterpå. Dette arrangementet er i samarbeid med kulturskulane i Volda og Ørsta og Samlaget.